’Het mooiste bedrijfspand van Best’

Al 10 jaar rijd ik met regelmaat voorbij het pand van Best Wool Carpets aan de Kanaaldijk in Best. Ongetwijfeld heeft dit pand uw blik wel eens gevangen door de kleurrijke kleine leistenen aan de buitenzijde en de bijzondere lijnen qua bouw. Iedere keer denk ik dan steevast, hoe ziet dit pand er van binnen uit? Ik kan u inmiddels vertellen: ameeezing! Eindelijk de stoute schoenen aangetrokken en afspraak gemaakt voor een rondleiding met Yvar Monasch, eigenaar van het bedrijf. Direct bij binnenkomst werd ik overdonderd door de aanblik op een grootse en prachtige bibliotheek gesitueerd van de begane grond tot aan de nok van het pand. “We hebben 10 jaar geleden in samenwerking met Fried van de Laar en Harold van de Ven een oplossing bedacht voor alle vloerbedekking stalen van de afgelopen 25 jaar. Deze werden ervoor in dozen bewaard. Nu hebben we middels een stalen constructie en licht houten planken een mooie invulling gegeven aan een collectie stalen van pakweg 2000 tot en met heden”, aldus Yvar. In 1998 kwam Yvar aan het roer van het bedrijf als jonge ondernemer vanuit de pianohandel. “Mijn ouders waren bevriend met de oud directeur van het bedrijf. Wat ik niet wist, dat ze op zoek waren naar een commercieel directeur. Om mij te testen op mijn bekwaamheid op commercieel vlak kochten ze een piano bij me, blijkbaar heb ik dit met verve gedaan indertijd! Ik kon hierna direct aan de slag bij Best Wool Carpets! En met succes blijkt later. Het bedrijf is innovatief en beschikt inmiddels over 8 grote machines die op indrukwekkende wijze prachtige wollen tapijten en kleden produceren. “Ben bijzonder trots op het bedrijf. Niet alleen omdat we authentieke en kwalitatief mooie producten maken, maar des te meer dat we hier werken met een top team. Succes maken we samen!” Tijdens de rondgang door het bedrijf blijkt dat het bedrijf innovatief en circulair aan de toekomst werkt. Zodra dit alles gereed is belooft Yvar een open dag te organiseren voor alle inwoners van Best! Deal! Speciaal voor Ivar deze salade. “Waar ik ook ter wereld ben, het liefst eet ik deze salade vanwege de uitgesproken smaak en omdat het licht verteerbaar is.”

Ceasar salade (8 pers.)

Ingrediënten

2,5 dl romige mayonaise•2 el geraspte Parmezaanse kaas•2 el water•2 el olijfolie•1 el citroensap•2 ansjovisfilets fijn gesneden•1 teentje knoflook geperst•1 el suiker•2 kroppen Romaine sla•1 kropje Hollandse sla•4 eitjes half zacht gekookt•1/2 wit brood ongesneden•3 kippendijen•aantal stengels bieslook•dragon

Bereidingswijze

Verwarm oven op 200 graden. Was de sla en scheur de blaadjes in stukken. Ik verwijder de nerf niet, dit zorgt voor extra knapperigheid. Kook ondertussen de eitjes. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en maak het met de staafmixer tot een romige dressing. Maak af met zout en peper. Let op! Niet teveel zout, de ansjovis is al behoorlijk zout! Snijd het brood in dikke sneetjes en hierna in blokjes. Het mogen flinke dobbelstenen zijn. Vermeng met olijfolie, zout en peper. Bak ze op een bakplaat zo’n 10 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn. Verwarm olie in een braadpan en bak de kippendijen lekker knapperig en bruin. Wrijf de kippendijen voor het bakken even in met dragon, zout, en peper. Wanneer de kippendijen klaar zijn in stukken scheuren of snijden. Vermeng de sla met de dressing en houd nog wat dressing over voor garnering. Drapeer de sla op een mooie schaal en leg hierop de halve eitjes, croutons, bieslook en wellicht nog een aantal ansjovisfilets ter garnering. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas over. Smakelijk!