Je hoort het vast vaker: “Als je iets gaat mankeren krijg je een hoop gedoe met het CBR om je rijbewijs te kunnen behouden.” Hoe frustrerend is het als je een belangrijk deel van je mobiliteit dreigt kwijt te raken. Om nog maar te zwijgen over je omgeving die vindt dat jij niet meer zou kunnen autorijden. Veel wordt hierover gekletst, gemopperd, geleuterd, maar weten we eigenlijk wel hoe het zit?
Op woensdag 5 juni organiseert het GPB, in samenwerking met SeniorenRaadBest en Veilig Verkeer Nederland, daarom een thema-avond in Prinsenhof over dit onderwerp.
Hoe zit het als je minder kunt zien, maar nog wel net genoeg? Hoe zit het als je één been of arm zou missen? Wat als je een herseninfarct hebt gehad, of af en toe niet meer weet waar je bent? Wat als iemand een licht verstandelijke beperking heeft? Wat als je verlamd zou raken?
Gelukkig zijn er mogelijkheden om met diverse aanpassingen toch rijdend door het leven te gaan. En mobiel te blijven, ook al kun je niet meer autorijden. We willen immers allemaal gewoon mee kunnen doen. Reden genoeg om hier eens wat aandacht aan te geven.
Er komen tijdens deze thema-avond vier sprekers: Greetje Suetens, ervaringsdeskundige, vertelt wat zij is tegengekomen bij het verlengen van haar rijbewijs. Paul Gondrie informeert ons over welke rol Veilig Verkeer Nederland kan hebben binnen dit thema. Marleen van Aartrijk van expertisecentrum Visio gaat vertellen welke mogelijkheden er zijn om mobiel te blijven met een visuele beperking. Rijschoolhouder Rudy van Esch neemt ons uitgebreid mee in zijn leservaringen met mensen die een beperking hebben en toch willen (blijven) autorijden. Deze avond wordt geleid door Jan Ackermans, oud-huisarts. Hij beschikt over een ruime ervaring rond dit thema.
Datum: Woensdag 5 juni 2024. Locatie: Prinsenhof, Hoofdstraat 43. Tijd: Zaal open om 18.30 uur, aanvang om 19.00 tot ongeveer 21.00-21.30 uur. Entree: Voor 2,00 euro is er koffie of thee voor bij binnenkomst en in de pauze.