Vorige week zaterdag stond de altijd beladen derby tussen de A-veteranen van Wilhelmina Boys en Best Vooruit op het programma. Jarenlang was Best Vooruit dominant. Een enkele keer eindigde het duel in een gelijkspel, maar meestal ging Best Vooruit er met de winst vandoor. De laatste keer dat de Boys wonnen, was alweer even geleden. Daarvoor moeten we terug naar 31 maart 2012.

De laatste twee jaar lijken de verschillen echter kleiner te worden, dus de Boys gingen dan ook met een goed gevoel de kunstgraswei op. Zoals eigenlijk altijd in deze wedstrijden had Best Vooruit het meeste balbezit en kansen creëerden ze ook wel, maar hun vizier stond duidelijk niet helemaal op scherp. De Boys waren duidelijker scherper, met twee kansen voor Stefan Kluijtmans in de eerste helft en tweemaal een goal. In de rust volgden wissels en omzettingen aan beide kanten. Best Vooruit kwam scherp en getergd uit de kleedkamers en al snel lag de 2-1 binnen, een vrije trap werd snoeihard binnengeschoten door Bart Janssen. De Boys waren echter niet van slag en schakelden zelf ook een paar tandjes bij. Verdedigend werd er amper iets weggegeven en op de counter waren ze steeds dreigend. Het hoogtepunt van de tweede helft kwam in de 63e minuut. Debutant bij de Boys, Patrick Bos, speelde Maikel Setz vrij en vanaf 35 meter schoot hij de bal over de keeper van BV. Stand 3-1 en de wedstrijd was beslist. Zoals vaker in derby’s was het af en toe onvriendelijk op het veld, maar, zoals het ook hoort, was in het in derde helft in de kantine nog erg lang erg gezellig. Beide teams zaten vlak bij elkaar en uiteraard werden meerdere momenten uit de wedstrijd nog even uitvoerig besproken.