De najaarscompetitie werd afgelopen weekend afgesloten voor de meeste teams van DKB.

De E1 en D2 verloren allebei tegen SDO uit Veldhoven (met een eindstand van 2-5 voor de E1, en een eindstand van 7-3 voor de D2). DKB C1 wist de winst te behalen tegen Stip C1 (6-3), met wat volgens hun coaches de meest spannende wedstrijd van het hele seizoen was. Hiermee hebben ze het voor elkaar gekregen om, net als de D1, het hele veldseizoen lang ongeslagen te blijven. Daarmee zijn beide teams verdiend kampioen.

Een ander team dat direct na hun wedstrijd felicitaties, taart en champagne mocht ontvangen, was DKB 3. Ze waren voor de start van de wedstrijd al zo goed als kampioen, en mochten deze wedstrijd met meer dan 25 doelpunten verschil verliezen. Kijkend hoe de wedstrijd van vorige week tegen EKCA met 3-23 gewonnen werd, zou de thuiswedstrijd tegen dezelfde tegenstander geen problemen op moeten leveren. Hoewel het gedurende de eerste helft nog spannend was welk team er zou gaan winnen, was het in de tweede helft van de wedstrijd wel duidelijk dat DKB 3 een maatje te groot was voor het team uit Arnhem. Met een nette eindstand van 15-8 was het zeker: DKB 3 kampioen!

Komende zaterdag speelt alleen de E1 nog een wedstrijd op het veld, daarna begint op 11 november de zaalcompetitie. Hopelijk weten de teams van DKB deze positieve trend door te zetten, en kunnen er aan het einde van het seizoen weer kampioenschappen gevierd worden.