Afgelopen zaterdag werden de eerste volleybal-thuiswedstrijden gespeeld in Sporthal Naestenbest. Zeven Nevobo-competitieteams traden aan. Zo speelde het team MA1 (meisjes in de leeftijd van 16 tot 18 jaar) hun wedstrijd tegen PSV.

Hierin zat het team van VVC meteen vanaf de start goed in het spel. Door goed en slim samen te spelen wisten ze in de eerste helft van de eerste set een mooie voorsprong te nemen. Helaas kroop de tegenstander steeds een beetje dichterbij tot een stand van 24-24. Een spannende ontknoping volgde waarin beide teams vochten voor elk punt wat uiteindelijk een winnende set van 32-30 op het bord liet zien voor MA1. In de tweede set zat PSV beter in hun spel, waardoor ze sterker in de wedstrijd zaten dan MA1. Mede door het goede spel wat het team liet zien in het veld werd het 15-25. Maar bij MA1 gingen de hoofdjes niet hangen. Bij de start van de derde set wisten ze in eerste instantie een achterstand goed weg te werken, waarna beide teams weer gelijk opgingen. Beide teams wilde niet aan elkaar toegeven. Ver na de normale 25 punten maakte MA1 toch een klein foutje waarna de set met de stand 28-30 toch naar PSV ging. Een mogelijke winst zou dus af gaan hangen van de 4e set. MA1 begon goed aan deze set. Helaas werden er mede door de lengte van de wedstrijd wat meer fouten gemaakt dan gebruikelijk waardoor deze set ook werd weggegeven aan de tegenstander (16-25). Het was een mooie, spectaculaire, maar vooral vermoeiende wedstrijd. Eindstand 1-3.

Overige uitslagen van 7 oktober: VVC DS2 - Hajraa DS9 (4-0); VVC HS1 – Handsup HS3 (1-3); VVC Best JC1 - Handsup JC1 (1-3); VVC MC1 - Volt JC1 (0-4); VVC JB1 - Olympus JB1 (1-3); VVC MA1 - PSV MA 2 (1-3); VVC MB1 - Breda MB3 (1-3)

De eerstvolgende thuiswedstrijden staan gepland op zaterdag 28 oktober vanaf 14:00 uur in Sporthal Naestenbest. Kom jij ook onze teams aanmoedigen?