Beide teams hadden geen belang meer bij deze wedstrijd. Oirschot Vooruit kan zich opmaken voor de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse en Rood Wit Veldhoven degradeert rechtstreeks naar de 3e klasse. Spanning was er derhalve dan ook niet.

Onder toeziend oog van de vele toeschouwers was het scheidsrechter Kylian Walthuis die de wedstrijd overzag van grote hoogte en hij floot dan ook een goede pot! Oirschot Vooruit toonde zich over de gehele wedstrijd de betere ploeg. Bij vlagen een beetje slordig maar dat mocht in deze wedstrijd.

Vanaf volgende week gaat het weer ergens om. Het resultaat uiteindelijk, 4-1 voor Oirschot Vooruit moet vertrouwen geven. Al in de 6e minuut zette Koen Versteden over de linkervleugel goed door en schoof de bal beheerst in de korte hoek voor de 1-0.

Oirschot Vooruit bleef aandringen en Rood Wit Veldhoven kon geen vuist maken. Na zo’n 20 minuten was er wederom op bijna identieke wijze een voortzetting over links waarbij opnieuw Koen Versteden de bal in de hoek onder de keeper door schoof, 2-0.

Oirschot Vooruit bleef het initiatief behouden. In de 30e minuut resulteerde dit in een derde goal. Een mooie kopbal maar vanuit buitenspelsituatie, oordeelde de grensrechter. Deze treffer werd dan ook geannuleerd. Net voor de thee kreeg Teun Sebregts nog een mooie kans maar hij schoot te slap in. Keeper Heemskerk van Rood Wit Veldhoven had er geen moeite mee. Ruststand 2-0.

Na de pauze was er een knap schot van Rood Wit Veldhoven waarbij keeper Niels Stockman zich van zijn beste kant kon laten zien. In de 52e minuut kwam de 3-0 op het scorebord. Bram Meeuwis schoot de bal vrij voor de keeper beheerst door de benen, een mooi afscheid omdat hij na 12 seizoenen gaat stoppen bij de selectie van Oirschot Vooruit.

Trainer Roland Schuermans paste enkele wissels toe, Bram Meeuwis en tevens de afscheid nemende Teun Sebregts werden gewisseld voor Bram van Straten en Harm Ketelaars. Rood Wit Veldhoven kwam verrassend op 3-1 door een goal van Loek Pardoel. Enkele minuten later was het verschil toch weer 3 goals. Daan Hagemeier deed ook een duit in het zakje! Dit was na 65 minuten. Er kwamen nog meer wissels. Jip Stam, Rik Roestenberg en Job van Gestel kwamen er in.

Een sportieve wedstrijd omdat er geen belangen meer waren, met na afloop een mooie huldiging van de vertrekkende spelers, Bram Meeuwis, Alex van Overdijk en Teun Sebregts. Daarnaast nog de huldiging van Bram Meeuwis en Koos Gloudemans voor elk 250 wedstrijden in Oirschot Vooruit 1.

Vanaf volgende week gaat het weer om het resultaat, zondag 4 juni de uitwedstrijd tegen Antibarbari uit Rotterdam.