In het weekend van 15 en 16 april stonden er twee toernooien op het programma voor Bc Alouette. Een seniorentoernooi op zondag in Wijchen en de Brabantse jeugdkampioenschappen in het gehele weekend in Boxtel.

De senioren vertrokken met vier spelers naar Wijchen om daar de prijzen in de wacht te slepen. Lise Moers en Daan Burgmans wisten het het verst te schoppen met een halve finale in de gemengd dubbel. De jeugd daarentegen heeft meerdere prijzen in de wacht weten te slepen.

Op zaterdag stonden voor de jeugd de poulepartijen op het programma en op zondag de afvalschema’s. Yusuf Mirza is samen met Nanda Menon de jongste van de groep. Yusuf werd knap tweede in de dubbel met zijn partner en behaalde een halve finale in zijn single. Nanda speelde een supersterk toernooi en wist met maar liefst drie eerste prijzen naar huis te gaan. Nanda heeft zelfs geen enkele wedstrijd verloren en mag zich dan ook in drie onderdelen Brabants Kampioen noemen: in de U13 enkel en dubbel en in de U15 gemengd dubbel. Joline Bruggeman speelt een klasse hoger in de U15 en heeft ook een sterk toernooi gespeeld. Zij wist twee eerste prijzen en een tweede plaats te bemachtigen. In de enkel en dubbel was de winst voor Joline en in de gemengd dubbel moest ze in de finale tegen Nanda met haar partner. Hierdoor was een tweede plaats het hoogst haalbare. Alex Lam kwam uit in de U17 en werd hier met zijn partner knap tweede. Wesley Lam, de oudere broer van Alex, speelde in de U19 en deed mee in twee onderdelen. Ook Wesley wist beiden onderdelen te winnen en gaf zelfs geen set af. In de finale van zowel de enkel als de dubbel mocht hij het opnemen tegen clubgenoten Tim van Druenen en Jamie Hendriks. Tim behaalde de finale en moest de winst aan Wesley laten. Samen met Jamie wist Tim ook de finale van de dubbel te behalen, maar ook hier was Wesley te sterk voor de heren.

Al met al een sportief weekend voor Bc Alouette, met vooral bij de jeugd veel prijzen. Met maar liefst twaalf prijzen, gingen de jongeren dan ook voldaan naar huis.